Visie

 

 curaNL staat voor kwalitatieve en professionele zorg en begeleiding voor iedere cliënt en in iedere situatie met als kernwaarden;
transparantie, continuïteit van zorg, respect, verantwoordelijkheid en aandacht voor cliënt & team. 

"Het is mijn zorg om de zorg te ontzorgen"


De zorg gaat altijd door en de zorg móet altijd door blijven gaan. 

Er hebben de laatste jaren veel veranderingen plaats gevonden binnen de zorg, waardoor er o.a. grote tekorten binnen organisaties zijn ontstaan. Het gevolg hiervan zijn gaten in roosters, een hoge werkdruk, onrust binnen teams, hoog en langdurig ziekteverzuim en een uitstroom van professionals i.p.v. instroom van nieuwe professionals. 

curaNL probeert haar steentje bij te dragen aan kwalitatieve en professionele zorg met als kernwaarden; transparantie, continuïteit van zorg, respect, verantwoordelijkheid en aandacht voor cliënt & team.


"Ik zie dagelijks teams die het allerbeste willen voor hun cliënten. Zij lopen zich écht de spreekwoordelijke benen onder het lijf vandaan, om ze de zorg en begeleiding te bieden die zij nodig hebben en verdienen. Tegelijkertijd zie ik tijdens mijn aanwezigheid de druk die zij daardoor ervaren. Mijn vraag aan desbetreffende "collega" op zo'n moment is dan ook altijd; "Wat kan ik voor jóu doen om jouw dienst vandaag wat makkelijker te maken? Wat kan ik voor jou betekenen in de tijd dat ik hier ben?" 


Cliëntzorg staat altijd bovenaan, maar als het team om zo'n cliënt heen ook goed functioneert, dan komt dit ten goede aan het welzijn de cliënt. Daarom streeft curaNL altijd weer naar het zo goed mogelijk ontzorgen van de zorg.